Sportkooi mogelijkheden

Een sportkooi van Stedon is veelal een product die op maat wordt gemaakt. De sportkooi kan zo worden ingericht dat het zoveel mogelijk aansluit bij de wensen van bijvoorbeeld gebruikers en omwonende. Maar uit welke mogelijkheden kunt u dan kiezen? Hieronder ziet u een overzicht met de onderdelen van onze sportkooi.

Wilt u graag advies? Neemt u dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag.

sportkooi, sportkooien, sportarena, sportarena's, sportveld, sportvelden, voetbalkooi, voetbalkooien

1. Kies het type hekwerk

Het hekwerk van een sportkooi wordt veel meer belast dan een gewoon hekwerk. Een gewoon hekwerk is niet gemaakt om het geluid te reduceren van een bal die met hoge snelheid het hekwerk raakt. Bij onze sportkooi heeft u de keuze tussen een hekwerk van SSM of DSM. Door onze unieke wijze van produceren en gebruik te maken van robuuste, hoge kwaliteit materialen is ons geluidsarme hekwerk uitermate geschikt voor een sportkooi.

Het hekwerk is volbad thermisch verzinkt. Dit wil zeggen dat zowel de binnenkant als de buitenkant wordt voorzien van een verzink laag. Het is belangrijk dat ook de binnenkant wordt verzinkt om er voor te zorgen dat de roestvorming ook niet van binnenuit komt. Na het verzinken wordt het hekwerk voorzien van een 2-laags poedercoating. De poedercoating kan worden geleverd in elke standaard RAL kleur.

2. Welke sport(en) worden gespeeld

Hoewel voetbal de meest beoefende sport is, is het niet de enige sport die in een sportkooi kan worden gespeeld. Een sportkooi kan worden ingericht voor verschillende sporten. De keuze van de sport(en) bepaald welke sportattributen in de kooi komen. U kunt er voor kiezen om een sportkooi meerdere sporten beschikbaar te maken.

• Het combidoel kan voor verschillende sporten worden gebruikt. Onder ander voor voetbal, basketbal, handbal en hockey.
• In het midden van de sportkooi kan een sportnet (tennis – volleybal – badminton), zowel vast als verwijderbaar, worden geplaatst.
• In de zijkanten van de kooi kunnen pannadoelen worden gemonteerd. Zo kan er ook in de breedte worden gevoetbald.

3. Verschillende toegangspoorten

U kunt kiezen uit de volgende toegangsmogelijkheden:
• Overstap: fietsers en scooters kunnen de sportkooi niet in
• Sluis: geschikt voor rolstoelgebruikers
• Poort: de sportkooi kan worden afgesloten door middel van een sleutelslot

4. Sportvloer met sportbelijning

Een sportvloer zorgt ervoor dat er in een veilige omgeving kan worden gesport. Onze 4-seizoenen sportvloer heeft een samenstelling van materialen waardoor hij het meest geschikt is voor een sportvloer die wordt aangelegd in de openbare ruimte. Deze waterdoorlatende sport en spel verharding heeft zijn doelmatigheid uitdrukkelijk bewezen. Niet alleen uit ecologisch motief door het zoet water in het gebied te houden, maar ook om de veiligheidsredenen.

1. Waterdoorlatend: hierdoor kan er na een regenbui meteen weer worden gespeeld.
2. Veilig: doordat het water niet op de vloer blijft liggen, worden onveilige situaties door bijvoorbeeld waterplassen of ijsvorming voorkomen.
3. Onderhoudsarm: de vloer is gemaakt van waterdoorlatend beton
4. Geluidsarm: door de poreuze samenstelling wordt het geluid geabsorbeerd

Heeft u liever een andere verharding? Vraag ons naar de mogelijkheden.

5. Standaard voorzien met maaiveld

De sportkooi wordt altijd ca. 30 cm binnen de sportvloer geplaatst. Hierdoor kan er geen gras tussen de sportpanelen groeien. Daarnaast kan een maaimachine met één wiel over de sportvloer rijden waardoor de omgeving gemakkelijk kan worden onderhouden.