STEDON Slimme stedelijke Producten

Schaaktafels gemeente Nijmegen

Home Onze projecten Sport en Spel Schaaktafels gemeente Nijmegen

In Nijmegen aan de Erasmuslaan zijn prachtige Dam-/schaaktafels geleverd en geplaatst. De tafels zijn geplaatst om om verschillende culturen met elkaar te verbinden. Dit nodigt namelijk uit om lekker naar buiten te gaan en de stad nog groener en bruisende te maken.

De geplaatste producten:

Het idee

Met het idee voor permanente schaaktafels in de buitenlucht, won Julian van Stee begin 2021 Het Cadeau voor de Nijmeegse Binnenstad. Deze prijsvraag is onderdeel van Actieplan Binnenstad, waarbij de gemeente ondernemers en inwoners uitnodigt met suggesties te komen. Samen met de mensen achter de prijsvraag is Van Stee op zoek gegaan naar geschikte plekken in de stad. Dit is uiteindelijk gelukt. Het is de Erasmuslaan geworden.

Dam-/Schaaktafels

Schaken, dammen en backgammon zijn eeuwenoude spellen die veelal binnen worden beoefend. Maar waarom binnen spelen als het ook buiten kan? Vooral na een lange dag is het heerlijk om even een frisse neus te halen en dit te kunnen combineren met een leuk spel. Maar ook voor kinderen is het fijn. In een tijdperk dat onze kinderen vaak binnen spelen op tablets, pc’s en game consoles, is het prettig om ook spellen te hebben die ze motiveren om naar buiten te gaan. Het heeft dus alleen maar voordelen.

Wilt u graag meer informatie over dit project of andere producten?