Sportplein Vinkhuizen

Home Onze projecten Sport en Spel Sportplein Vinkhuizen

Zwart Poppetje nieuwsbrief Door Stedon


In Vinkhuizen, een wijk in Groningen, is een volledig sportplein ingericht. Als je het plein oploopt staan er meteen vijf fitnesstoestellen met in het midden twee betonnen (zit)blokken. Op de fitnesstoestellen staat duidelijk aangegeven welke spiergroepen je met dat toestel gaat trainen. De betonnen blokken in het midden kunnen ook worden gebruikt om verschillende spieren of je uithoudings-vermogen te trainen. Of je kunt er rustig even wat drinken voordat je met de volgende oefening gaat beginnen.

Pannakooi, pannakooien, pannavels, pannavelden, sportkooi, sportkooien, voetbalkooi, voetbalkooien, pannakooi openbare ruimte
Betonnen zitelementen

Een compleet geheel

In het midden van het plein is een ronde pannakooi van stichting STAR geplaatst met daar omheen een aantal betonnen zitelementen. De sportvloer loopt mee met de ronde vormen van de pannakooi, maar ook de zitelementen zijn met de rondingen meegeplaatst.

Door betonnen elementen op verschillende hoogtes te plaatsen zijn er zitplaatsen gemaakt die ook gebruikt kunnen worden als freerunningelement, Achterin op het plein is er door middel van ballenvangers met geïntegreerde combidoelen een speelmogelijkheid gemaakt voor zowel voetbal als basketbal. En met het calisthenics toestel in de bestaande speeltuin is het sportplein compleet.

Buiten fitnesstoestellen, bootcamp, outdoor fitness, buiten fitness, vandalismebestendig buiten fitnesstoestellen
Ballenvanger

Meer weten over dit project?