STEDON Slimme stedelijke Producten

Schaaktafels Noorderplantsoen Groningen

Home Onze projecten Sport en Spel Schaaktafels Noorderplantsoen Groningen

Bij het Noorderplantsoen in Groningen zijn 2 nieuwe schaaktafels geplaatst. De tafels zijn geplaatst op verzoek van de schakers en de buurtbewoners. Naast het sportieve gedeelte zorgen de schaaktafels er ook voor dat jong en oud bij elkaar komen. Zo gaan we de eenzaamheid tegen. Er is namelijk een brede doelgroep die graag schaakt in hun vrije tijd. 

De geplaatste producten:


De opening

Bij de opening van de schaaktafels was er groots bezoek. Niemand minder dan schaakkoning Jorden van Foreest kwam langs. In januari won hij nog de Tata Steel Chess. De schaakkoning speelde tegen wethouder Inge Jongman die samen met de 9-jarige Jort de eerste zet deden.

Dam-/Schaaktafels

Schaken, dammen en backgammon zijn eeuwenoude spellen die veelal binnen worden beoefend. Maar waarom binnen spelen als het ook buiten kan? Vooral na een zware is het heerlijk om even een frisse neus te halen en dit te kunnen combineren met een leuk spel. Maar ook voor kinderen is het fijn. In een tijdperk dat onze kinderen vaak binnen spelen op tablets, pc’s en game consols, is het prettig om ook spellen te hebben die ze motiveren om naar buiten te gaan. Het schaken heeft meer voordelen. Schaken is goed voor de ontwikkeling van de hersenen van kinderen. Het bevordert het concentratievermogen, stimuleert om eerst na te denken en dan pas te doen en zorgt voor zelfvertrouwen.

Wilt u graag meer informatie over dit project of andere producten?