STEDON Slimme stedelijke Producten

De leukste klimtoestellen op het schoolplein

Home Sitemap De leukste klimtoestellen op het schoolplein

Kinderen zijn absoluut dol op klauteren en klimmen! Daarom mogen leuke klimtoestellen op het schoolplein ook niet ontbreken. Tijdens het klimmen leren kinderen veel van de oog-handcoördinatie. Het klimmen heeft daarnaast ook een positieve invloed op de spierontwikkeling. Daarnaast spreekt het klimmen erg tot de verbeelding van het kind. Ze wanen zich in een avontuurlijk wereld en leren veel van elkaar en van zichzelf. Wij vertellen u in dit artikel meer over de effecten van klimtoestellen op het schoolplein en hoe wij veiligheid garanderen.

Positieve effecten van klimtoestellen op het schoolplein

Tijdens het klimmen gaan de kinderen oplossingsgericht te werk. De kinderen puzzelen hun weg naar boven en gebruiken hierbij de creatieve kant van hun hersenen. Het klimmen maakt hun hoofd leeg en het kind traint zichzelf om te focussen op een doel, bijvoorbeeld het bereiken van de top. Wanneer dit doel eenmaal bereikt is, geeft het natuurlijk een enorme boost in het zelfvertrouwen. Daarnaast worden er hele andere spieren gebruikt tijdens het klimmen dan tijdens het voetballen bijvoorbeeld. Klimmen vergroot namelijk ook de flexibiliteit van de spieren. Een leuk klimtoestel op het schoolplein traint de spieren, geeft zelfvertrouwen en traint het focussen. Een absolute ‘must have’ op ieder schoolplein!

De veiligste klimtoestellen voor het schoolplein

Veiligheid staat centraal bij elk ontwerp van speeltoestellen en klimtoestellen van Stedon. Al onze toestellen zijn ook NEN-EN 1176 gecertificeerd. Dit betekent dat al onze speel- en klimtoestellen voldoen aan de Europese normen op het gebied van veiligheid. Door het strikt naleven van deze normen worden er allerlei ongelukken en blessures van spelende kinderen voorkomen. Klik op deze link om meer te lezen over de Europese veiligheidseisen van speeltoestellen op de website van het NEN. Doordat wij deze normen hoog in het vaandel hebben en strikt naleven zijn onze toestellen volkomen veilig en geschikt voor gebruik op het schoolplein.

Het schoolplein op maat inrichten met Stedon

Bij Stedon bieden wij u niet alleen een standaard assortiment aan speel- en klimtoestellen. Deze toestellen kunnen wij ook volledig op maat voor u fabriceren. Zo kunt u het schoolplein geheel naar eigen wens inrichten. Geef de kinderen op uw school een uitdagend en leerzaam schoolplein met de speel- en klimtoestellen van Stedon. Neem gerust een kijkje in ons assortiment klimtorens, speelboten, en nog veel meer! Heeft u een vraag over een specifiek toestel? Aarzel geen moment om contact op te nemen met een van onze specialisten!

Meer weten over speeltoestellen?

Of ga naar onze contactpagina >