STEDON Slimme stedelijke Producten

Verleiding van kinderen voor tablets is groot. Hoe kunnen we dit veranderen?

Home Nieuws Verleiding van kinderen voor tablets is groot. Hoe kunnen we dit veranderen?

Zwart Poppetje nieuwsbrief Door Stedon     icoon-kalender 16 november 2018


De verleiding voor kinderen om binnen met tablets of games te spelen is tegenwoordig erg groot. Jonge kinderen brengen gemiddeld zo’n 2,5 uur per dag achter de smartphone door, terwijl er slechts 2 uur wordt buiten gespeeld. Dat blijkt uit onderzoek van computerbeveiligingsbedrijf Norton, volgens RTL Nieuws.

Tijden veranderen

Ging je vroeger na schooltijd snel wat drinken en een koek eten waarna je meteen buiten ging spelen totdat je moeder riep om te komen eten. In deze tijd is dat anders en is de smartphone voor kinderen belangrijker dan buiten spelen. Maar hoe kunnen we dit het beste doorbreken en de jongeren stimuleren om naar buiten te gaan? Waar kleine kinderen nog graag spelen in een klimtoestel of schommel, voor de jeugd is er vaak meer nodig om ze uit te dagen.

basketbalpaal
sportkooi voetbalkooi

Voor elke omgeving en budget is een oplossing

Wij weten als geen ander dat de mogelijkheid voor het creëren van een sport- en speelplaats per omgeving veel van elkaar kan verschillen. De ene wijk beschikt bijvoorbeeld alleen maar over een klein veldje, waar een ander juist de ruimte heeft om iets voor de jeugd te plaatsen. Maar naast het oppervlakte van de locatie is het budget natuurlijk ook een belangrijke factor.

Met onze ruime ervaring hebben wij voor elke locatie en elk budget, groot of klein, de mogelijkheid om een sport- en speelgelegenheid te creëren. U kunt denken aan een basketbalpaal op een pleintje in de straat of twee voetbaldoelen op een speelveld. Maar is er voldoende ruimte of is het te besteden budget wat groter dan is er de mogelijkheid voor een multifunctionele sportplein waar verschillende sporten kunnen worden beoefend.

Wilt u graag advies over de mogelijkheden voor uw buitenruimte? Neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op.

tafeltennistafel, pingpong tafel
sportkooi pannakooi pannaveld