Urban Chess, schaken in de openbare ruimte, is populair!

Home Nieuws Urban Chess, schaken in de openbare ruimte, is populair!

Zwart Poppetje nieuwsbrief Door Stedon     icoon-kalender 06 mei 2021


Misschien heeft u ze al zien staan in uw gemeente: schaaktafels/ Urban Chess. Jesús Medina Molina is de aanstichter van de promotie van Urban Chess door Nederland. Met schaaktafels, die verspreid staan door het hele land, verbindt hij mensen en daagt hij iedereen uit om mentaal fit te blijven.

Wie maakt deze schaaktafels/ Urban Chess?

Steeds meer gemeenten gaan over tot het plaatsen van schaaktafels in de openbare ruimte. Stedon heeft al vele tafels in vele gemeentes geleverd. Door onze jarenlange ervaring in schaaktafels weten we precies waar we op moeten letten.

Waarom Urban Chess in uw gemeente?

Urban Chess is het initiatief die ervoor zorgt dat schaaktafels worden geplaatst in gemeenten, op schoolpleinen en in parken, waar iedereen ze vervolgens kan gebruiken. Alles om mensen te verbinden. In het AD/Rotterdams Dagblad zei wethouder Marc Wilson (Leefbaar Capelle) hierover: ‘Het helpt bij sociale cohesie, integratie, is goed voor de mentale gezondheid en zorg ervoor dat mensen elkaar ontmoeten.’  Sport is belangrijk. Niet alleen bewegen, maar ook het fit houden van je brein is een onderdeel van sport. Je hersenen zijn immers ook spieren die getraind moeten worden.

Voorbeeld Urban Chess in Groningen

Stedon levert al jarenlang schaaktafels aan onder andere gemeentes en wil graag bijdragen aan dit initiatief. Begin april 2021 hebben we twee nieuwe schaaktafels in het Noorderplantsoen Groningen geplaatst. Jorden van Foreest, ambassadeur van UrbanChess, was hier hoogstpersoonlijk bij aanwezig. Na onder andere Amsterdam, Den Haag en Utrecht heeft nu ook Groningen zo’n prachtige Chess Court! Het doel van de Chess Court is het verbinden van mensen, het tegen gaan van eenzaamheid en dat kinderen het schaken kunnen zien, leren en spelen. ”De Chess Court in Groningen zal worden gebruikt voor vaste wekelijkse schaakmomenten, maar ook om er schaakactiviteiten mee te organiseren” aldus Jesús.

 

 

Vraag een offerte aan voor een schaaktafel/ Urban Chess

Wilt u ook graag een Chess Court in uw gemeente? Neemt u dan gerust contact met ons op, wij informeren u graag over de mogelijkheden. Bekijk onze voorbeelden of neem direct contact op.