Stedon Dutch Open wallballtoernooi

27 en 28 januari vindt de eerst Stedon Dutch Open plaats in Franeker: het hart van wallball in Nederland. Op dit toernooi strijden de nationale en internationale top tegen elkaar en kunnen spelers van alle niveaus het tegen elkaar opnemen. Als leverancier van kaatsmuren werden wij benaderd of we bij wilden dragen aan deze sport in wedstrijdverband en al snel kwam deze mooie samenwerking tot stand!

Wat is wallball?

Het Friese kaatsen is in Friesland zeer populair, maar wordt buiten Nederland niet gespeeld. Ook hebben diverse (Europese) landen hun eigen kaatsspel dat ook veelal lokaal wordt gespeeld en zijn er ook vele verschillende varianten van het muurkaatsen.

Om al deze varianten samen te brengen in een competitieve sport, is het wallball onstaan! Met 1 set spelregels kan de sport nu internationaal gespeeld worden met wereldwijde competities. Ook onder Friese kaatsers is wallball erg populair om buiten het wedstrijdseizoen van het Friese kaatsen te spelen.

Het spel is eenvoudig en kan 1 tegen 1 of 2 tegen 2 gespeeld worden op een rechthoekig speelveld met een rechthoek op de muur. De ene persoon gooit de bal tegen de muur, en de ander moet hem na 1 stuiter op de grond, terugslaan tegen de muur en zo voort. Mislukte slag? Dan heeft de ander een punt. Simpel! Dat maakt wallball zo’n leuke, toegankelijke en snelle sport.

Stedon en wallball

Wij plaatsen met enige regelmaat kaatsmuren op diverse plekken in Friesland, vaak op initiatief van een sportvereniging die de sport makkelijker speelbaar wil maken. Al dan niet in combinatie met andere sport- en spelfaciliteiten.

Jaren geleden, toen de sport nog weinig bekendheid had, zijn we benaderd of wij zo’n muur konden maken, omdat we ook vaak sportvelden aanleggen. Dat was geen probleem! We hadden ervaring met alle benodigde materialen en samen met de kaatsbond en topkaatsers hebben we zo onze kaatsmuur ontwikkeld.

Blijf op de hoogte!

Wilt u op de hoogte blijven van de ‘achter de schermen’ verhalen? Bekijk dan af en toe ons blog of volg ons op Facebook!

Samen werken aan

Duurzaamheid

Duurzame ontwikkeling ten aanzien van het produceren van inrichtingselementen voor de openbare ruimte maakt deel uit van de maatschappelijke verantwoordelijkheid van STEDON en vormt een van onze belangrijkste plichten.