STEDON Slimme stedelijke Producten

Creatieve inrichting van het schoolplein

Home Onze Producten Speeltoestellen Creatieve inrichting van het schoolplein

Met alle technologische ontwikkelingen wordt het belang van buiten spelen wel eens naar de achtergrond geschoven. Dit blijkt ook uit een onderzoek uitgevoerd in opdracht van Jantje Beton. Uit dit onderzoek komt naar voren dat in korte tijd de percentages van buiten spelende kinderen drastisch zijn gedaald. Slechts 10% van alle kinderen spelen meer buiten dan binnen. Buiten spelen lijkt minder aantrekkelijk voor de kinderen, maar daar kan verandering in worden aangebracht. Laten we kinderen weer leren buitenspelen, en laten we hiermee beginnen door na te denken over de creatieve inrichting van het schoolplein!

Gezonde inrichting van het schoolplein

Het schoolplein dient hierin is mooi startpunt om kinderen weer te motiveren om buiten te gaan spelen. Buiten spelen is zowel stimulerend voor de fysieke gezondheid als de mentale gezondheid van kinderen. Bovendien worden sociale ‘skills’ aangescherpt wanneer er samen wordt gespeeld. Zo bouwen de kinderen spieren tijdens het spelen in een prachtig groot speeltoestel en wordt hun botontwikkeling gestimuleerd door het voetballen in een sterke pannakooi. Ook de creatieve geest wordt geprikkeld door het spelen in een speelboot, een speeltoren of op de wiptoestellen! De rol van een creatieve omgeving op de ontwikkeling van het kind mag daarom zeker niet naar de achtergrond worden verschoven.

Stimulerende inrichting van het schoolplein

Steeds meer mensen ervaren het belang van de inrichting van het schoolplein. Zo ook OBS De Gielgourde in Mantgum. Men wou hier niet alleen de scholieren van De Gielgourde stimuleren om meer buiten te spelen, maar stelden het schoolplein ook na schooltijd open voor de dorpskinderen om een potje te komen voetballen. Stedon heeft een moderne pannakooi geplaatst, verschillende speel- en klimtoestellen geplaatst en heeft het schoolplein versierd met strakke bloembakken van beton. In ons ruim assortiment bieden wij namelijk allerlei producten aan voor het creatief inrichten van het schoolplein. Van grote speelboten tot balanceertoestellen. Wij weten als geen ander een schoolplein om te toveren tot creatieve omgeving.

Uw partner op het gebied van schoolplein inrichting

Dankzij jarenlange ervaring op het gebied van openbare inrichting weet Stedon als geen ander een creatieve invulling te geven aan elk schoolplein. Met een ruim assortiment aan betonnen zitelementen en sport- en speltoestellen is Stedon de ideale sparringpartner en een deskundig adviseur. Bekijk ook eens ons ruim assortiment speeltoestellen voor de creatieve inrichting van het schoolplein. Meer weten over het ontwikkelen van een stimulerende omgeving voor kinderen in de buurt? Schroom dan niet en neem gerust contact op met één van onze specialisten.

Meer weten over het inrichten van het schoolplein?

Of ga naar onze contactpagina >