STEDON Slimme stedelijke Producten

Stimuleer beweging met de Pannakooi

Home Sitemap Stimuleer beweging met de Pannakooi

Spelen vinden we allemaal leuk. We kunnen ons altijd wel een leuk moment herinneren in de pauze of na schooltijd, dat we met vrienden een potje hebben gevoetbald, geknikkerd, gerend of gespeeld. Het is daarom ook geen verrassing dat spelen een van de leukste manieren is om beweging te stimuleren bij jongeren. Ook wanneer er niet veel ruimte in uw buurt is, voor bijvoorbeeld een groot voetbalveld, zijn er alsnog veel mogelijkheden om het spelen te stimuleren. De Pannakooi bijvoorbeeld!

Panna in de Pannakooi

Een ‘panna’ is een voetbalterm dat gebruikt wordt wanneer een speler de voetbal door de benen van zijn tegenspeler trapt. Het spel ‘panna’ is logischerwijs van deze term afgeleid. Van oorsprong is het spel ‘panna’ een Surinaams voetbalspel waarbij tegenstanders in een pannakooi op hun techniek, skills en behendigheid aangewezen zijn om het spel te winnen. Door een voetbal in het doel van de tegenstander te scoren kan punten worden gescoord. Het spel is afgelopen wanneer iemand de bal door de benen van de tegenstander schiet.

Pannakooi in de wijk en op het voetbalveld!

Panna is dus een spel waarbij de behendigheid, snelheid en tactiek van de speler wordt getraind. Het is daarom ook niet verrassend dat er op vele voetbalvelden ook een pannakooi te vinden is. Ook in de woonbuurten en op scholen komen we de pannakooi steeds vaker tegen. Het leert niet alleen behendigheid en tactiek, het stimuleert ook sociale omgang. Door het hoge tempo van het spel (een potje duurt ongeveer 3 minuten) en de mogelijkheid ook twee tegen twee te spelen zit er veel afwisseling in voor zowel de deelnemers als voor het publiek.

Pannakooi van Stedon

Bent u dus op zoek naar de ultieme manier om beweging in uw omgeving te stimuleren? Bekijk dan ons ruim assortiment en inrichting van de pannakooi. De pannakooien zijn in verschillende afmetingen, kleuren en modellen leverbaar. U heeft de keuze uit een vaste of verplaatsbare pannakooi, afhankelijk of u de kooi wilt kunnen verplaatsen. Onze kooien zijn gemaakt van kwalitatieve en duurzame materialen, zoals een vloer van Drainbeton. Zo gaat uw pannakooi een lange levensduur tegemoet. Wij hebben zes verschillende ontwerpen van de pannakooi, maar voelt u zich vrij contact op te nemen om alle mogelijkheden te bespreken. Naast de pannakooi kunt u ook bij ons terecht voor verschillende multifunctionele sportvelden. Deze velden zijn geschikt voor sporten als hockey, basketbal, volleybal en nog veel meer. U heeft zelfs de keuze om verschillende sportkooien te combineren. Reden genoeg om direct contact op te nemen dachten we.

Pannakooi
sportkooi