STEDON Slimme stedelijke Producten

Stedon bouwt Skills Garden in Veendam

Home Nieuws Stedon bouwt Skills Garden in Veendam

Zwart Poppetje nieuwsbrief Door Stedon     icoon-kalender 17 maart 2022


Goed nieuws voor jongeren uit Veendam die houden van ‘urban sports’, zoals skaten, BMX’en en freerunning. Stedon mocht daar meewerken aan de grootste Skills Garden van Europa. Het is een omgeving die toegankelijk is voor iedereen: van jong tot oud, mensen met en zonder beperkingen, professioneel of hobbyist. 

Grootste Skills Garden van Europa

Veendam krijgt dus, met een oppervlakte van ruim 6.300 m2, de grootste Skills Garden van Europa. Deze Skills Garden is uniek in Nederland. Daarom is Stedon ontzettend trots om om onderdeel te mogen zijn van dit project. Het is een mooie showcase om te laten zien wat Stedon op grote schaal zoal kan leveren en realiseren.

Wat is een Skills-Garden?

Een Skills-Garden is een openbare ruimte waar een omgeving gecreëerd wordt waar inwoners op een laagdrempelige en uitdagende manier kunnen bewegen. De Skill-Garden bevat een Urban deel, wat met skaten en freerunning een belangrijk onderdeel geworden van de Skills Garden. De Skills Garden kenmerkt zich door diversiteit en veelzijdigheid waardoor het voor elk niveau uitdagend is.

De Skills Garden is dus een omgeving van verschillende sport- en beweegvoorzieningen. Je vindt hier verschillende speelvelden voor voetbal, badminton, basketbal en baseball. Naast de verschillende speelvelden vind je hier ook een pumptrack en een skatebaan. Dit alles wordt aangevuld met losse sporttoestellen als trampolines, verschillende zitelementen en calisthenicstoestellen.

Meer weten?

Wil je meer weten over dit bijzondere project in Veendam? Lees dan meer op de site van Gemeente Veendam.

Benieuwd wat wij in uw omgeving kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, wij denken graag met u mee.