STEDON Slimme stedelijke Producten

Skatepark Parkweg Harderwijk

Home Skatepark Parkweg Harderwijk

Maandag 22 mei is het dan zo ver! De bouw van het skatepark aan de Parkweg in Harderwijk gaat beginnen. Op deze pagina houden wij jullie op de hoogte over het reilen en zeilen tijdens dit project. Dus we hopen je snel weer te zien!


Update 

Om jullie op de hoogte te houden over het verloop van de bouw zullen wij regelmatig foto’s en video’s met jullie delen. Zo krijgen jullie een mooi beeld over wat er allemaal gebeurd tijdens het bouwen van het skatepark aan de Parkweg.

Planning werkzaamheden

Maar wat moet er allemaal gebeuren totdat het skatepark klaar is voor gebruik?  Hieronder vinden jullie in grote lijnen de fases van dit project. Maar let wel op: het geeft inzicht in de werkzaamheden niet de tijdsduur 😉

 • Voorbereidende werkzaamheden zoals; het leeghalen van de skatevloer en het plaatsen van bouwhekken
 • Voorbereiden van de ondergrond voor het plaatsen van het eerste deel skate-elementen
 • Plaatsen van het eerste deel skate-elementen
 • Voorbereiden van de ondergrond voor het plaatsen van deel twee, drie en vier van de skate-elementen
 • Voorbereidende werkzaamheden voor het storten van skatevloer; o.a. kitten, afwerken, bekisting en wapening plaatsen
 • De skatevloer kan worden gestort
 • Uitharden van de gestorte skatevloer
 • Afwerken skatevloer
 • Keuring skatepark
 • Afwerking rondom het skatepark
 • Oplevering skatepark

Update 5 juli

De afgelopen twee weken is er weer veel gebeurd! We hebben hard gewerkt aan het plaatsen van de laatste delen skate-elementen en we hebben voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd voor het storten van de skatevloer. Dit bestaat uit: het vullen van de keerwanden met puin, het aanbrengen van bekisting rondom de skatevloer en het afwerken van de skate-elementen.

Als het weer het toelaat, beginnen we volgende week met het daadwerkelijk storten van de skatevloer. Natuurlijk willen we jullie graag een kijkje geven in hoe dit in zijn werk gaat, dus we zullen binnenkort een video met jullie delen om het proces te laten zien.

Tot snel!

Update 20 juni

De afgelopen twee weken hebben wij gewerkt aan het plaatsen van het eerste deel skate-elementen. Deze skate-elementen zijn op de eerder geïnstalleerde stelvloeren geplaatst, waardoor ze recht en stabiel zijn.  Daarnaast zijn de keerwanden geplaatst. De keerwanden zorgen ervoor dat wij hoogteverschillen kunnen aanbrengen in de skatevloer en geeft de contouren van het skatepark aan.

Het skatepark begint nu echt al mooie vormen te krijgen!

Update 6 juni

Hierbij een kleine update:
Vorige week zijn wij begonnen met het plaatsen van het eerste deel skate-elementen. Zoals je kunt zien zijn er al een paar elementen op positie gezet. Ook de Bowl begint al vorm te krijgen door de betonnen keerwanden die zijn geplaatst.

Update 30 mei

Vorige week zijn wij begonnen met de eerste werkzaamheden voor de bouw van het skatepark. In deze week hebben wij vooral voorbereidende werkzaamheden gedaan zoals:

 1. Het leeghalen van de skatevloer  (samen met de gemeente)
 2. Het veiligstellen van de locatie door het plaatsen van bouwhekken.
 3. Wij hebben de posities van de nieuwe skate-elementen uitgezet met ons GPS Systeem. Met het GPS systeem kunnen wij de skate-elementen op de cm nauwkeurig positioneren.
 4. De eerste stelvloeren / blokken zijn gemaakt, en zijn op locatie de eerste elementen afgeleverd.