STEDON Slimme stedelijke Producten

Stedelijke inrichting gericht op hardlopen

Home Sitemap Stedelijke inrichting gericht op hardlopen

Stedelijke inrichting gericht op hardlopen

Welke elementen in de openbare ruimte stimuleren en motiveren hardlopers? Uit onderzoek van BNR blijkt dat er drie dingen erg belangrijk zijn voor hardlopers: de ‘mate van groen’ in de omgeving, ‘levendige routes’ en ‘geen hinder door autoverkeer en fietsers’. De gemeente en provincie spelen een belangrijk rol bij het inrichten van openbare ruimtes, maar hoe richten we de openbare ruimte zo in dat hardlopers gemotiveerd blijven?

Nederlanders houden van hardlopen

Hardlopen is één van de populairste vormen van sport in Nederland geworden, blijkt uit het onderzoek van BNR. Niet alleen individueel hardlopen, ook hardlopen in groepen is razend populair. Dit zorgt ervoor dat hardlopers gebruik maken van meerdere gebieden. Dit begrijpen we goed. Elke keer dezelfde route lopen wordt op gegeven moment eentonig, toch? Daarom is het belangrijk aandacht te besteden aan wat hardlopers nodig hebben om de sport te blijven beoefenen. En dat begint bij de inrichting van gebieden die hardloop-vriendelijk zijn. Uit het onderzoek van BNR blijkt dat de aanwezigheid van groen één van de hardloop-vriendelijke eigenschappen zijn.

Hardlopen op een groene hardlooproute

Sporten in de buitenlucht is gezond. Niet alleen heeft de verse lucht, de zonneschijn en de wind een positieve invloed op het fysieke welzijn, de aanwezigheid van groen heeft een grote impact op het mentale welzijn. Dit aspect sluit naadloos aan bij het ‘levendig’ maken van de hardlooproute. Met het plaatsen van nieuwe bomen en het gebruikmaken van bestaand groen kan er een levendig en uitdagende route worden gecreëerd. Het groen speelt daarnaast ook een grote rol bij het voorkomen van hinder door verkeer. Bij de inrichting van een stedelijke hardlooproute kan het groen gebruikt worden als scheiding tussen de route voor verkeer en de route voor de hardlopers.

Stedon richt uw stimulerende hardlooproute in

Het stimuleren van sport en beweging blijft een belangrijk beleidsbeginsel in Nederland. We willen natuurlijk dat Nederlanders gezond blijven ! Bij de inrichting van een motiverende, stimulerende hardlooproute zijn er dus een aantal zaken waar rekening mee moet worden gehouden, zoals het groen, de route zelf en het overige verkeer. Daarom is het altijd belangrijk dat u een partner vindt die gespecialiseerd is in de inrichting van openbare ruimtes. Met ruim 17 jaar ervaring op het gebied van stedelijke inrichting is Stedon uw betrouwbare partner bij het inrichten van hardloop-vriendelijke ruimtes.

Zo hebben wij al vele openbare ruimtes voorzien van de juiste groendragers, verschillende soorten afzetpalen en blikmikkers . Ook hebben wij verschillende soorten buitensporttoestellen , zoals Calisthenics, freerunning en parcourstoestellen ontworpen en geplaatst. Neemt u gerust een kijkje in ons assortiment of neem vrijblijvend contact op met onze specialisten. Met Stedon begint u vandaag met het stimuleren van sport & beweging in uw omgeving!

Meer weten over straatmeubilair?

Of ga naar onze contactpagina >