STEDON Slimme stedelijke Producten

Spelend leren in de speeltuin

Home Sitemap Spelend leren in de speeltuin

Spelend leren, dat is pas een leuke manier om ontwikkeling te stimuleren bij peuters en kinderen! Er zijn verschillende manieren waarop spelend leren kan worden gestimuleerd, zoals door het spelen van spelletjes in het klaslokaal of door thuis lekker te puzzelen. Maar de leukste spelletjes worden toch vaak buiten gespeeld. Spelend leren voor peuters en kinderen doet u dus het beste buiten in de speeltuin! Wij vertellen u meer over de verschillende speeltuinen en speelapparaten die de ontwikkeling van peuters en kinderen op een spelende wijze stimuleren.

Een sociale speeltuin

Een speeltuin is een plek voor kinderen om samen te komen. Nieuwe vrienden worden gemaakt, nieuwe spelletjes worden ontdekt en kinderen leren. Dit is een andere manier van leren dan ze op de basisschool gewend zijn. Dit is een manier van leren waarbij kinderen zelfstandig situaties aangaan. We kunnen ons allemaal wel een moment herinneren in de speeltuin met vriendjes uit de buurt waarbij we aan het knikkeren waren, verstoppertje aan het spelen waren, tikkertje, en zo kunnen we er nog een hele lange lijst van maken. Kortom: de speeltuin is de plek waar de fantasie van kinderen wordt geprikkeld. Het is eveneens de plek waar kinderen leren delen. Wie als eerste van de glijbaan mag wordt in passievolle discussies besloten en wanneer de etenstijd nadert en de vriendjes weer naar huis wandelen worden er avontuurlijke plannen gemaakt voor de volgende middag. Bouwen aan een sociale toekomst begint dus bij het bouwen van een speeltuin!

Een avontuurlijke speeltuin

De uitstraling van de speeltuin wordt bepaald door het design. Dit design moet natuurlijk naadloos aansluiten bij de avontuurlijke wensen van de kinderen terwijl er tegelijkertijd de hoogste prioriteit aan veiligheid wordt gegeven. In een speeltuin staat immers de veiligheid en de ontwikkeling van het kind voorop. Bij Stedon vindt u een ruim assortiment van verschillende onderdelen voor de speeltuin. Zo hebben wij speelhuisjes waar peuters en kinderen hun fantasie de vrije loop laten gaan. Bij ons vindt u ook prachtige speelboten in het assortiment. Op een speelboot kunnen de kinderen als een kapitein achter het roer van hun eigen piratenschip staan of hoog in het kraaiennest klimmen om uitzicht te hebben over het hele speelplein! Dat noemen wij nou spelend leren!

Een speeltuin van Stedon

Voor de juiste (en leukste) inrichting van een speeltuin bent u bij Stedon zeker aan het juiste adres. Met ruime ervaring op het gebied van stedelijke inrichting weten wij als geen ander het belang van een goed ingerichte openbare ruimte. Met een speeltuin wordt de ontwikkeling van kinderen in verschillende buurten gestimuleerd en op deze manier wordt een sociale toekomst gestimuleerd. Neem gerust een kijkje in ons assortiment van speeltuinen en speeltoestellen. Aarzel niet om contact op te nemen als u vragen heeft, wij staan u namelijk vrijblijvend te woord met deskundig advies.

[rev_slider_vc alias=”speeltuin_ip”]

Meer weten over speeltoestellen?

Of ga naar onze contactpagina >