Onze oplossing voor hangjongeren

De zogenaamde hangjongeren worden vaak beschouwd als veroorzakers van overlast. Jongeren zoeken elkaar graag op en dat is een heel natuurlijk en gezond verschijnsel. Het is alleen minder prettig voor de omgeving op het moment dat er echt overlast door komt van jongeren die vijandig reageren of de weg versperren voor bijvoorbeeld het winkelend publiek. Er zijn oplossingen voor om jongeren een eigen plek te geven in een woonwijk. Zoekt u een oplossing voor hangjongeren? Lees dan verder!

Hangplekken voor jongeren

In sommige buurten of dorpen ontbreekt het aan faciliteiten voor jongeren. In dat geval gaan jongeren vaak naar een plaats waar veel mensen komen, zoals winkelcentra bijvoorbeeld. Vaak is daar namelijk een afdakje zodat ze ook bij slecht weer gewoon droog kunnen staan. Dat is natuurlijk geen probleem totdat men hier hinder van ondervindt. Fietsen die bijvoorbeeld tegen de ramen worden geplaatst, afval dat zich overal verspreidt en geluidsoverlast. Ook kunnen inwoners zich onveilig voelen bij grotere groepen ‘hangjongeren’.

Voorbeelden van hangplekken die wij hebben geplaatst

oplossing voor hangjongeren

Oplossing voor hangjongeren: jongeren ontmoetingsruimte

Een goede oplossing voor deze overlast is een eigen plek voor jongeren waar ze droog kunnen staan of zitten. Op deze manier verzamelen jongeren zich op deze plaats en niet meer in andere openbare ruimtes. Daarnaast kan de ontmoetingsruimte worden voorzien van meerdere afvalbakken zodat ook het afval beperkt kan worden. Een ontmoetingsruimte naast een sportveld of een skatepark geeft jongeren ook de gelegenheid om actief te zijn, in plaats van overlast te veroorzaken.

  • Hufterproof
  • Uiteenlopende modellen
  • Elke kleurstelling mogelijk
  • Perfect te combineren met sportkooi of skatepark
  • Maatwerk altijd mogelijk

Jongeren ontmoetingsruimte op maat

Stedon heeft een ruim assortiment jongeren ontmoetingsplekken in allerlei soorten en maten. Maatwerk is ook een mogelijkheid. Heeft u specifieke wensen qua ontwerp, materialen of formaten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden, we denken graag met u mee voor de beste oplossingen.

Jongeren ontmoetingsplek JOP Straatmeublilair

Samen werken aan

Duurzaamheid

Duurzame ontwikkeling ten aanzien van het produceren van inrichtingselementen voor de openbare ruimte maakt deel uit van de maatschappelijke verantwoordelijkheid van STEDON en vormt een van onze belangrijkste plichten.