STEDON Slimme stedelijke Producten

Skatepark Nuenen

Home Onze projecten Skatepark Skatepark Nuenen

Voor de jeugd in Nuenen, en omgeving, is deze vandalismebestedig betonnen skatepark gekomen. Het skatepark is mede ontworpen door de skaters. Het uiteindelijke ontwerp dat is gekozen heeft een diversiteit aan uitdagende elementen. In het skatepark zijn onder andere de volgende elementen gebruikt:

De skatetoestellen van het skatepark zijn in de vloer gestort. Dit zorgt voor een mooie vloeiende lijn tussen de elementen. Skaters ervaren dan geen ‘oneffenheden’ tijdens het gebruik. Naast dat dit prettig is tijdens het gebruik zorgt het ook voor een veilig skatepark zonder opstaande randjes.

Natuurlijk landschap
Om er voor te zorgen dat er een vloeiend en glooiende landschap wordt gecreëerd is het grondwerk tegen de taluten van de elementen aangebracht. Dit zorgt voor een mooie natuurlijke uitstraling. En in plaats van de grond om het skatepark heen in te zaaien is er voor gekozen om graszoden neer te leggen. Naast dat het voor een mooiere uitstraling zorgt, die meteen zichtbaar is, gaat het ook de gronderosie tegen.

Een compleet ingerichte sportomgeving
Het skatepark ligt aansluitend bij een 12+ omgeving. Deze 12+ omgeving is al voorzien van calisthenics, een pannakooi  en een ontmoetingsplek. En met een skatepark daaraan toegevoegd is de sportomgeving compleet. Doordat er verschillende sporten worden aangeboden wordt er een grotere doelgroep bereikt. Iedere dag kan jong en oud, of je nu graag voetbal, skate of wilt krachttrainen, hier met plezier bewegen.

Wilt u graag meer informatie over dit project, onze calishtenicstoestellen of andere producten?