De gezonde, groene stad

Home Sitemap De gezonde, groene stad

Warmte, zoals we de afgelopen dagen hebben ervaren, wordt ook wel ´tropische warmte´ genoemd. Dit begint het nieuwe ´normaal´ te worden, ook in Nederland. We kunnen allemaal genieten van een koud glas drinken, terwijl we lekker in het zonnetje zitten, maar soms kan de warmte overweldigend zijn. Hier is echter iets aan te doen: vergroenen. Dit is niet alleen de taak van de gemeente, ook haar inwoners kunnen een grote rol spelen in een groenere stad. Een groene stad is de moeite waard! Wat het effect van vergroenen is en hoe u hieraan kunt bijdragen? Dat leest u hier.

Een groenere gemeente

Steeds meer gemeenten zetten zich in voor een groenere en duurzamere gemeente. Hiermee wordt de gemeente gezond gehouden, letterlijk. Want meer groen betekent meer afkoeling, meer plek voor de dieren en een beter leefklimaat voor de inwoners. Maar in veel stedelijke gebieden blijft het groen schaars. Het groen krijgt vaak een lagere prioriteit en de gevolgen van te weinig groen worden niet onder ogen gezien. Nu is het moment om uw gemeente te helpen vergroenen. U helpt hier niet alleen het klimaat mee, ook de leefbaarheid voor uzelf en de volgende generaties zal positief beïnvloed worden.

Wat u kunt doen

Zowel de inwoners als de gemeente kunnen veel doen om vergroening te bevorderen. Het begint al bij kleine groene elementen. Als we nu eens kijken naar verkeersafzettingen is er al heel veel mogelijk. In plaats van betonnen blokken te plaatsen om het verkeer te regelen, kunnen we betonnen bloembakken plaatsen. Een kleine aanpassing met groen resultaat, terwijl het idee hetzelfde blijft. Zo hebben ook daktuinen een groot invloed op wateroverlast en werkt het groen verkoelend in de zomer. Dit zijn maar een paar voorbeelden van de kleine stappen die wij kunnen zetten om groot resultaat te boeken.

Een groene stad met Stedon

Bij Stedon vindt u een ruim assortiment groenvoorzieners die op maat gemaakt kunnen worden. Zo sluiten de elementen namelijk altijd naadloos aan in uw gemeente en in uw stad. Zo hebben wij o.a. groendragers en pergolas, boomberscherming, bloembakken, en nog veel meer. Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over elementen die bij kunnen dragen aan een groenere stad? Aarzel dan niet om contact op te nemen met een van onze specialisten.

Meer weten over straatmeubilair?

Of ga naar onze contactpagina >