STEDON Slimme stedelijke Producten

Outdoor sportvloer

Home Outdoor sportvloer

Ontdek de voordelen van drainbeton voor een outdoor sportvloer

Buiten sporten is niet alleen gezond, het is ook nog eens een leuk tijdverdrijf voor kinderen en (jong) volwassenen. Redenen genoeg om ervoor te zorgen dat men het hele jaar gebruik kan maken van een sportvloer voor buiten. In Nederland kun je allerlei soorten weertypen verwachten, daarom moet een sportvloer voor buiten aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen. Een outdoor sportvloer moet bestand zijn tegen zware regenval, vrieskou en perioden van hoge temperaturen en weinig neerslag. Gelukkig is daar een oplossing voor; drainbeton.

Wat is drainbeton?

Drainbeton is een waterdoorlatende verharding die zijn doelmatigheid heeft bewezen. Het is een duurzame oplossing voor een outdoor sportvloer en vanuit ecologisch oogpunt zorgt het ervoor dat zoet water in het gebied behouden blijft. Stedon heeft een unieke methode ontwikkeld om op een duurzame en onderhoudsvriendelijke wijze drainbeton te verwerken en aan te leggen. Hierdoor kent drainbeton vele voordelen ten opzichte van asfalt.

De voordelen van drainbeton

Naast ecologische voordelen kent drainbeton ook praktische voordelen. Drainbeton heeft relatief weinig onderhoud nodig en is duurzaam. Het heeft geluidsabsorberende eigenschappen, waardoor er minder geluidsoverlast is. Bij regenval ontstaan er geen waterplassen, omdat drainbeton waterdoorlatende eigenschappen heeft. Hierdoor kan de outdoor sportvloer het hele jaar gebruikt worden. De toepassing van drainbeton is op vele plaatsen mogelijk, dat maakt het bij uitstek geschikt als outdoor sportvloer. Er zijn vele mogelijkheden op het gebied van drainbeton en we denken graag met u mee om een outdoor sportvloer te realiseren.

Meer weten over de mogelijkheden?

Een wedstrijdvloer kan ook worden gecertificeerd volgens de eisen van de ISA sport. Drainbeton wordt opgeleverd in de kleur groen, blauw of rood en kan worden voorzien van een eigen logo. Meer weten? Bekijk alle toepassingen van drainbeton of neem contact met ons op voor meer informatie!