Na een handtekeningenactie van Jesse in 2021 is in juli 2024 het skatepark in Baarn volledig vernieuwd.

De ontwikkeling van het skatepark is gedaan door adviesbureau Speelplan. Zij hebben in samenspraak met de lokale jeugd en bewoners een ontwerp gemaakt voor het nieuwe skatepark en hebben ons vervolgens benaderd voor de uitvoering. Wij hebben het ontwerp omgezet in een uit te voeren plan en hebben in juni dit nieuwe skatepark met onder andere een skatebowl, spineramp, curb met ledge, funbox met rail en een platform met diverse banks en stairs geplaatst. De hoogtes van 0,6 meter tot 1,25 meter bieden toegankelijke mogelijkheden voor beginners en ook een ervaren skater kan genoeg lol beleven.

Onze betonnen skateparken maken we van enorm sterke prefab beton die naadloos aansluit op de nieuwe betonvloer. De metalen randen op de toestellen zorgen dat skaters er soepel overheen kunnen glijden. Zo kan lang van het skatepark genoten worden. Bovendien is beton vele malen stiller dan de oude metalen ramps, wat buurtoverlast sterk vermindert. De hoge ramps zijn afgewerkt met RVS hekwerken.

Eén van de profs aanwezig bij de opening heeft ons verteld dat hij het een heel mooi park vond wat ook zeer toegankelijk is voor beginners. Bovendien was hij erg te spreken over de vloeiende lijnen en de perfecte radius van de quarter pipes.

Duurzame en veilige keuze voor de ultieme skate beleving

Het gebruik van beton voor het bouwen van een skatepark biedt diverse voordelen die het tot de juiste keuze maakt voor deze omgeving. Ten eerste staat beton bekend om zijn duurzaamheid en sterkte, wat essentieel is voor skate-elementen die bestand moeten zijn tegen constante impact en belasting.

Daarnaast biedt beton veel ontwerpmogelijkheden. Het kan worden aangepast aan verschillende vormen en maten, waardoor ontwerpers en skaters een scala aan creatieve en uitdagende elementen kunnen creëren. Dit bevordert niet alleen de functionaliteit van het skatepark, maar draagt ook bij aan de uitstraling ervan.

Ontdek wat wij voor uw project kunnen betekenen. Voor meer informatie of advies neemt u gerust contact met ons.