STEDON Slimme stedelijke Producten

Uitgelicht Project: Sportplein in Emmerhout

Home Nieuws Uitgelicht Project: Sportplein in Emmerhout

Zwart Poppetje nieuwsbrief Door Stedon     icoon-kalender 31 oktober 2017


 

Op zaterdag 30 september jl. Is het sportplein in Emmerhout feestelijk geopend door Freestyle voetballer Maarten van Luit. Het multifunctionele sportplein, in het hartje van Emmerhout, is voor iedereen toegankelijk! Het grote speelveld is voorzien van een waterdoorlatende Drainbeton sportvloer met daarop een sportkooi en een basketbalveld. Naast het speelveld zijn 2 tafeltennistafels geplaatst.

Project Burgerbegroting

Er lag al jaren een oud asfaltterrein met voor de jongeren niet veel speelmogelijkheden. De jongeren in de wijk hadden aangegeven dat zij een plek missen om te voetballen of basketballen. Als eerste kwam het idee van de kinderen om er twee basketbalpalen te plaatsen. Dit zou het speelplezier al vele malen vergroten. Maar al snel gingen de buurtbewoners meedenken over de invulling van het stuk asfalt. En al snel kwam het idee om van het stuk asfalt een mooi multifunctioneel sportplein van te maken.

Voetbaldoelen voor een speelplaats

Het nieuwe sportplein is een echt bewonersinitiatief.  In 2016 startte het project burgerbegroting in Emmerhout. Dit project houdt in dat de bewoners mee mogen beslissen en adviseren over hoe het geld van de gemeente wordt besteed om de leefbaarheid van hun omgeving te verbeteren. De ideeën voor de wijk worden gepresenteerd aan de wijkbewoners waarop zij kunnen gaan stemmen.

Ook voor mensen met beperking

Het sportplein is voor jong tot oud maar ook zeker voor mensen met een beperking. Het basketbalveld is bijvoorbeeld voorzien met belijning die voldoet aan de wedstrijdeisen voor rolstoelbasketbal. Een balletje schoppen in de sportkooi of een dunk maken op het basketbalveld; het plein zal de wijk verbinden doordat wijkbewoners elkaar ontmoeten en samen gaan bewegen.