Zwart Poppetje nieuwsbrief Door Stedon     icoon-kalender 19 december 2017


Met trots vertellen wij u dat Stedon sinds november 2017 Official Supplier is voor de Cruyff Foundation. Stedon zal door het leveren van kwalitatief hoogwaardige en vandalismebestendige hekwerken aan de Cruyff Foundation ervoor zorgen dat de kinderen jarenlang speelplezier zullen beleven in de Cruyff Courts.

Wij vinden het belangrijk dat er een samenwerking is met dezelfde passie: het in beweging brengen van de jeugd. De Cruyff Foundations maakt zich sterk voor het in beweging brengen van alle kinderen. Met of zonder handicap, in de stad of daarbuiten. Beweging voor kinderen is heel belangrijk en heeft een positief effect op verschillende vlakken. Het is goed voor hun gezondheid, ontwikkeling en zelfvertrouwen.

Cruyff Foundation
Cruyff Foundation

Cruyff Courts

Zomaar een balletje trappen op straat. Het kan bijna niet meer. Buurten zijn dicht gebouwd, de straat staat vol met auto’s en het verkeer is druk. Kinderen hebben een veilige speelruimte nodig die uitnodigt om buiten te spelen. Daarom zijn er Cruyff Courts. Een veilige ontmoetingsplek waar kinderen kennis maken met het belang van saamhorigheid, vriendschappen sluiten, hun eigen talenten ontdekken en ervaren hoe het is om te winnen en verliezen. Waardevolle ervaringen die zij meenemen in hun ontwikkeling op fysiek en mentaal vlak, maar ook in de maatschappij.

Naast Cruyff Courts in wijken, realiseren we ook Cruyff Courts bij instellingen voor kinderen met een beperking. Speciale Cruyff Courts zijn aangepast aan de behoefte van deze kinderen. Op zowel Cruyff Courts als Speciale Cruyff Courts kunnen kinderen allerlei sporten beoefenen en deelnemen aan activiteiten welke worden begeleid door Cruyff Foundation Coaches. Met het project Heroes of the Cruyff Courts worden jongeren actief betrokken bij de organisatie hiervan

Bent u benieuwd naar wat de Cruyff Foundation allemaal doet en wellicht voor u kan betekenen? Kijk verder op Cruyff Foundation.

Cruyff Foundation
Cruyff Foundation

Schoolplein 14

“Buitenspelen zou een vak op school moeten zijn”, zei Johan Cruijff eens. Hierop bedacht de Cruyff Foundation een relatief simpele oplossing. Door de realisatie van een Schoolplein14 op basisscholen uit zowel het reguliere als speciale onderwijs stimuleert de Cruyff Foundation kinderen om samen te sporten en te spelen tijdens en na schooltijd.

Met Schoolplein14 worden schoolpleinen weer aantrekkelijk gemaakt, door in samenwerking met de school en haar leerlingen lijnen en kleurvlakken (coatings) op de grond en muur aan te brengen. Enkele voorbeelden zijn een atletiekbaan, een speelcirkel of een goal op de muur. Op deze manier worden op natuurlijke wijze spelactiviteiten van kinderen gestimuleerd.

Naast de realisatie van het schoolplein, zorgt Schoolplein14 er ook voor dat je zoveel mogelijk uit het plein kunt halen met onder andere een voorbereidend lespakket, een sportpakket, spellenbox en 14-regelbord. Lees er alles over onder het kopje Schoolplein14 traject.