STEDON Slimme stedelijke Producten

Project inspiratie: skatepark Liempde

Home Nieuws Project inspiratie: skatepark Liempde

Zwart Poppetje nieuwsbrief Door Stedon


Leen (6), Tijn (8) en Sem (10) vinden de voorzieningen die er in de gemeente Liempde staan ‘maar saai’. Er is wel een speeltuin in het dorp maar dat is voor kleuters. De vrienden willen graag een skatepark, net als in Boxtel, waar ze kunnen buitenspelen met hun leeftijdsgenoten. Met dit idee schrijven de jongens ieder een brief aan de gemeente, waardoor het balletje is gaan rollen.

Na ‘groen licht’ van de gemeenteraad hebben de ouders het het stokje overgenomen. Er zijn verschillende bijeenkomsten geweest, en om het beste ontwerp te kiezen is er zelf op social media een poll gehouden. De inzet van alle betrokkenen heeft ervoor gezorgd dat er nu een prachtig skatepark in Liempde is gekomen.

Positieve invloed op de jeugd

De jeugd in Liempde, en omgeving, is niet meer te stoppen! Sinds het skatepark gebruikt kan worden is het er druk met skaters, steppers en skeelers. Geen middag meer achter de telefoon of spelcomputer, maar lekker naar buiten!

Het ontwerp dat is gekozen voor dit skatepark heeft een extra bank. Dit samen met de tweezijdig te benaderen Curb geeft het skatepark een mooie dynamiek. Het is een park geworden die voor skaters, skeeleren, steppers en BMX’er, zowel voor de beginner als de meer ervaren gebruiker, kan worden gebruikt.

Advies van begin tot eind

Waar het in Liempde begon bij de ideeën van drie jongens, ontstaat een idee of behoefte altijd weer vanuit een andere oogpunt. Zo kan er bijvoorbeeld een behoefte ontstaan naar meer sportvoorzieningen in een gemeente. Maar wat is er allemaal mogelijk? En hoe pakt u dit aan?
Welke openbare ruimte er ook moet worden ingericht, wij denken graag met u mee over de mogelijkheden voor uw project.