STEDON Slimme stedelijke Producten

Openbaar sportveld: streven naar een vitale gedragsverandering

Home Nieuws Openbaar sportveld: streven naar een vitale gedragsverandering

Zwart Poppetje nieuwsbrief Door Stedon     icoon-kalender 16 juli 2018


Groningen is een nieuwe openbare sport- en beweegplek rijker. Aan de Verzetsstrijderslaan kunnen bewoners, studenten en medewerkers van Noorderpoort gratis gebruik maken van de beweegplek om te sporten en elkaar ontmoeten. De gemeente Groningen en Noorderpoort willen op deze wijze bewoners, medewerkers en studenten stimuleren tot een actieve en gezonde leefstijl.

Bij het ontwerp van de nieuwe sport- en beweegplek stonden de wensen en behoeften van de (potentiële) gebruikers centraal. Zij bepalen namelijk wat de plek voor hen aantrekkelijk maakt om er te gaan bewegen. Daarom zijn buurtbewoners van de Grunobuurt en Laanhuizen, studenten en medewerkers van Noorderpoort actief betrokken geweest bij de voorbereidingen. Dit is onder andere gebeurd via het afnemen van enquêtes.. Daarnaast zijn er zowel vanuit de buurt (WIJ Rivierenbuurt, wijkraden en een aantal buurtbewoners), als vanuit Noorderpoort suggesties aangeleverd rondom de invulling, inrichting en naamgeving van de sport- en beweegplek. Al deze input heeft uiteindelijk geleid tot het definitieve ontwerp van Lior Steinberg.

Veel variatie in sportelementen

Het sportplein is voorzien van een basketbalveld en men kan er een potje voetballen. Ook zijn er twee trampolines verwerkt in de sportvloer, staat er een calisthenictoestel en een tafeltennistafel. Maar er is ook ruimte voor wat ontspanning op het plein. Op het sportplein staat een dam-/ schaaktafel en is het sportplein rondom afgewerkt met betonnen elementen die verschillende zithoekjes creëren. Een project met een fantastisch eindresultaat!

Financiering

De sport- en beweegplek is gefinancierd door ROC Noorderpoort en de gemeente Groningen. De gemeente Groningen financiert deze vernieuwing vanuit het programma ‘De Bewegende Stad’, een onderdeel van het meerjarenprogramma Sport en Bewegen 2016-2020. Huis voor de Sport Groningen heeft, in opdracht van de provincie Groningen, het proces begeleid.

Officiële opening Nationale Sportweek

Wethouder Sport Paul de Rook en bestuurder van Noorderpoort, Rob Schuur openen de nieuwe sport- en beweegplek op feestelijke wijze tijdens de Nationale Sportweek op dinsdag 25 september om 16 uur. Naast het bekendmaken van de nieuwe naam van de sport- en beweegplek, kunnen bezoekers diverse sportclinics bezoeken tijdens het openingsprogramma. De sport- en beweegplek is per direct openbaar voor het publiek.

Ook benieuwd naar de mogelijkheden voor in uw wijk of schoolplein? Neem vrijblijvend contact met ons op.