STEDON Slimme stedelijke Producten

Footsquash: helpt om je techniek en inzicht van voetbal te verbeteren

Home Nieuws Footsquash: helpt om je techniek en inzicht van voetbal te verbeteren

Zwart Poppetje nieuwsbrief Door Stedon     icoon-kalender 16 oktober 2018


Voetbal, de meest gespeelde en populairste sport in Nederland. Een sport voor jong en oud of je nu een jongen of meisje bent, iedereen kan het doen. En ja wat wil je als voetballer dan heel graag…, natuurlijk, profvoetballer worden!  Maar hoe kun je, naast de reguliere training, jezelf in techniek en inzicht gaan verbeteren? Het antwoord is footsquash!

Wat is Footsquash?

Door footsquash leer je door middel van bepaalde oefeningen in de court jouw techniek en inzicht te verbeteren. Op de wanden zijn stippen geplaatst waardoor je de diverse technieken, bijvoorbeeld aannames en draaien, kan oefenen . Het doel is om te zorgen dat je met je eerste aanname een goed vervolg kan creëren. Je kan Footsquash spelen als spel, maar de court is ook uitermate geschikt voor:

  • Pass en trap oefeningen
  • Techniektraining
  • Footsquash
  • Voetvolley
  • Revalidatietraining
  • Panna

Hoe is footsquash ontstaan?

Footsquash is een sport die is ontwikkeld in Nederland. Martin Reynders, de bedenker van footsquash, was altijd aan het kijken naar attributen die konden helpen bij het verbeteren van de technieken van onder andere passen en aannemen. Na het proberen van verschillende wanden heeft Martin een squashbaan van binnen ingericht en is van hieruit aan het denken geslagen. Met als eind resultaat het ontstaan van footsquash.
Sportglass heeft samen met Stedon een unieke en hufterproof Footsquash court gemaakt. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Bekijk dan deze video.

Meer weten over Footsquash?