STEDON Slimme stedelijke Producten

Demonstratie vrachtwagen Wiardaskoalle

Home Nieuws Demonstratie vrachtwagen Wiardaskoalle

Zwart Poppetje nieuwsbrief Door Stedon     icoon-kalender 12 juni 2017


 

De groepen 1 / 2 van de Wiardaskoalle in Goutum behandelenden het thema verkeer. En wat is er dan leuker om een vrachtwagen eens van dichtbij te kunnen bekijken! Wij mochten daarom met onze vrachtwagen een demonstratie geven voor deze groepen.

Helaas regende het die ochtend, maar dat mocht de pret niet drukken. Toen de eerste groep het plein op kwam lopen zag je aan de gezichten dat de kinderen onder de indruk waren van de grote vrachtwagen. Met grote ogen en een brede glimlach luisterde de kinderen naar wat er werd verteld. Maar de kinderen wisten ons ook al heel aan ons te vertellen over een vrachtwagen. Bijvoorbeeld wat er allemaal mee kan worden vervoerd ( ja,… zelfs grote monsters kunnen op de vrachtwagen ).

Maar het leukste is natuurlijk om de vrachtwagen aan het werk te zien. Want hoe werkt zo’n kraan nou eigenlijk? Eerst maar eens kijken hoelang zo’n kraan nou eigenlijk is… ”Kijk hij raakt bijna de wolken aan!” zegt één van de kinderen.

Om te laten zien hoeveel een vrachtwagen nou eigenlijk kan tillen hebben wij een betonnen zitelementen meegenomen. Met gemak tilt de kraan het element van de vrachtwagen af. Maar kan het zitelement ook verplaatst worden zonder hulp van de vrachtwagen?? Op de vraag of de kinderen het betonblok willen gaan verschuiven wordt volmondige JA!! geantwoord. Met man en macht wordt er door alle kinderen hard geduwd maar helaas….. het is te zwaar.

Aan het einde van de demonstratie mochten de kinderen even in de vrachtauto zitten. Dat is toch wel erg leuk!! ”Wauw wat is dat hoog!”