STEDON Slimme stedelijke Producten

Betonnen bloembakken voor een leefbare en veilige omgeving

Home Nieuws Betonnen bloembakken voor een leefbare en veilige omgeving

Zwart Poppetje nieuwsbrief Door Stedon     icoon-kalender 6 november 2017


 

Naast dat de openbare ruimte een leefbare omgeving moet zijn speelt nu, door de afgelopen gebeurtenissen, ook veiligheid een belangrijkere rol.

Bloembakken zorgen voor een verzorgde uitstraling in uw winkelcentrum, woonwijk of op het schoolplein. U vult de bloembak met mooie bloemen of planten waardoor er een kleurrijk en leefbare omgeving ontstaat. De mooi gevulde bakken verbloemen letterlijk de nevenfunctie van de bloembak, veiligheid. Ze worden geplaatst in een woonwijk om er voor te zorgen dat het verkeer hun snelheid beperkt voor de veiligheid van spelende kinderen, of in een winkelstraat om ervoor te zorgen dat het verkeer het winkelend publiek niet kan benaderen.

De maatregel om bloembakken te plaatsen voor veiligheidsredenen is een subtiele groene oplossing. De bloembakken worden niet direct geassocieerd met een onveilige situatie maar horen thuis in het straatbeeld. Maar het geeft onbewust toch een veiliger gevoel.

Verplaatsbaar tijdens evenementen

Er zijn veel mogelijkheden in de uitvoering van onze bloembakken. Denkt u bijvoorbeeld aan en bloembak die gemakkelijk verplaatsbaar is in verband met georganiseerde evenementen. Of dat er door een wijziging in het bestemmingsplan de bloembakken naar een andere locatie moeten wordt verplaatst. Wilt u liever een product volgens uw eigen unieke ontwerp? Door de verschillende mogelijkheden in materiaal en uitvoering kunt u naar eigen wens uw buitenruimte inrichten. Wij gaan graag met u in gesprek om te kijken naar de mogelijkheden die bij uw omgeving past.

Bloembakken beton straatmeubilair
Bloembakken beton straatmeubilair