Official Supplier Cruyff Foundation

Home Over ons Official Supplier Cruyff Foundation

Stedon is sinds november 2017 Official Supplier voor de Cruyff Foundation. Wij gaan door het leveren van kwalitatief hoogwaardige en vandalismebestendige hekwerken aan de Cruyff Foundation ervoor zorgen dat de kinderen jarenlang speelplezier zullen beleven in de Cruyff Courts.

Wij vinden het belangrijk dat er een samenwerking is met dezelfde passie: het in beweging brengen van de jeugd. De Cruyff Foundations maakt zich sterk voor het in beweging brengen van alle kinderen. Met of zonder handicap, in de stad of daarbuiten. Beweging voor kinderen is heel belangrijk en heeft een positief effect op verschillende vlakken. Het is goed voor hun gezondheid, ontwikkeling en zelfvertrouwen.

Cruyff Foundation
Cruyff Foundation

Cruyff Courts

De Johan Cruyff Foundation steunt en ontwikkelt sportactiviteiten voor kwetsbare kinderen, overal ter wereld. Met onze sportprojecten voor kinderen met een beperking, onze Cruyff Courts en onze Schoolpleinen14 geven we kinderen de ruimte.

Ruimte waar zij zich kunnen ontwikkelen, ruimte om vrienden te maken én ruimte waar zij hun fysieke en mentale gezondheid kunnen verbeteren. Ruimte om het beste uit jezelf te halen.

Cruyff Foundation
Cruyff Foundation

Schoolplein 14

“Buitenspelen zou een vak op school moeten zijn”, zei Johan Cruijff eens. Hierop bedacht de Cruyff Foundation een relatief simpele oplossing. Door de realisatie van een Schoolplein14 op basisscholen uit zowel het reguliere als speciale onderwijs stimuleert de Cruyff Foundation kinderen om samen te sporten en te spelen tijdens en na schooltijd.

Met Schoolplein14 worden schoolpleinen weer aantrekkelijk gemaakt, door in samenwerking met de school en haar leerlingen lijnen en kleurvlakken (coatings) op de grond en muur aan te brengen. Enkele voorbeelden zijn een atletiekbaan, een speelcirkel of een goal op de muur. Op deze manier worden op natuurlijke wijze spelactiviteiten van kinderen gestimuleerd.

Naast de realisatie van het schoolplein, zorgt Schoolplein14 er ook voor dat je zoveel mogelijk uit het plein kunt halen met onder andere een voorbereidend lespakket, een sportpakket, spellenbox en 14-regelbord. Lees er alles over onder het kopje Schoolplein14 traject.