Goed nieuws voor jongeren uit Veendam die houden van ‘urban sports’ zoals skaten en BMX’en: in Veendam is de grootste Skills Garden van Europa gerealiseerd! Naast diverse sportvoorzieningen zoals voetbal en freerunning, heeft de Skills Garden ook een skatepark met een oppervlakte van meer dan 925 m2.

Dit project hebben wij onder andere samen gerealiseerd met een aantal zeer ervaren skater. Hij zegt over het skatepark in Veendam: ‘Dit skatepark is niet ontworpen met het idee er zoveel mogelijk toestellen in te plaatsen, maar om de gebruikers zoveel mogelijk ‘mogelijkheden’ te bieden. In de ontwerpfase is er veel nagedacht en gesproken met de gebruikers, en hebben wij inspiratie gehaald uit ander parken / spots’.

Ontdek de verschillende secties en vloeiende overgangen

Het skatepark heeft een duidelijk onderscheid tussen de verschillende disciplines in de extreme/urban sports. Dit komt door de verschillende secties van park, street en plaza die zijn geïntegreerd in dit skatepark. Daarnaast geeft de bowl in het park een vloeiende overgang van de een naar de ander secties.

In het skatepark zijn duidelijke hoogteverschillen aangebracht met verschillende overgangen, zodat het voor verschillende niveaus / leeftijden te gebruiken is. Het zuidelijke deel van het park is voor de beginners en technische gebruikers, het noordelijke deel is meer gericht op de gevorderde gebruikers.

Ontdek wat wij voor uw project kunnen betekenen. Voor meer informatie of advies neemt u gerust contact met ons.